13/09/2015

Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja…

Tko?

Svi vi bez obzira na spol  koji posjedujete MTB ili cestovni bicikl a htjeli bi ste:

 • naučiti pravilno voziti bicikl u prometu kao i u grupi biciklista
 • naučiti kako pravilno održavati vaš bicikl
 • pripremiti sebe i bicikl za biciklističke avanture
 • saznati kako pravilno tenirati,hraniti i živjeti kao biciklist
 • uživati u grupnim vožnjama biciklom kako na cesti tako i u prirodi

 

Kada?

U tijeku je upis u Školu biciklizma Zagreb. Naša sezona rada je podjeljenija na tri perioda jesen/zima proljeće/ljeto, ljeto/jesen. Tijekom tih perioda provodimo modalitete rada prigodni za godišnje doba te duljinu dana. Naš najveći neprijatelj je zimsko računanje vremena koje nam uskraćuje sigurnu vožnju tijekom perioda kratkog dana. No tu straha nema jer u tom periodu se bavimo stvarima koje za vrijeme trajanja biciklističke sezone pomalo zapostavimo.
Nismo ograničeni da u određeno vrijeme primamo nove članove a kasnije ne već smo bazirani tako da ste nam uvijek dobro došli te da mi svoje modalitete rada prilagođavamo znanjima i potrebama svakoga posebno.

Gdje?

U Školu biciklizma Zagreb možete se upisati na:

 

I kaj onda kad se upišem?

Upisom u Školu biciklizma Zagreb polazniku su tijekom jesenskih i zimskih mjeseci osigurani organizirani grupni treninzi od kojih će jednom tjedno biti trening u zatvorenom prostoru sa stručnim predavačima kako o treninzima tako i prehrani, biciklima i biciklizmu. Tijekom tog pripremnog perioda, cilj je polaznika Škole biciklizma Zagreb pripremiti se za slijedeću biciklističku sezonu.

Treninzi na otvorenom, ovisno o vremenskim uvjetima, odvijati će se na cestovnim biciklima, MTB biciklima ili trčeći.

Tijekom proljetnog i ljetnog dijela sezone treninzi će se odvijati uglavnom na cesti i prirodi(MTB)
Službeni početak rada perioda proljeće/ljeto stupa na snagu pomicanjem sata na ljetno računanje vremena. Više o tom programu pogledajte u podnaslovu “Škola biciklizma proljeće/ljeto”

Ovisno o afinitetu i ambicijama u ovom dijelu sezone mogući su zajednički odlasci na biciklističke maratone i utrke kao i organiziranje biciklističkog kampa.

Polaznici će prema svojem uzrastu, afinitetima i fizičkoj spremi biti razvrstani u grupe pa će i program i rad biti prilagođen prethodno spomenutim kriterijima.

 

Kolika je cijena škola biciklizma?

Cijena 300,oo kn godišnje

 

Šta sve dobivamo upisom u Školu biciklizma Zagreb?

Mnogobrojne pogodnosti kod naši partnera sponzora:

 • Giant
  Keindl-sport
 • Kaliper
 • Proteasport
 • DSG bicikli
 • Printeraj

Kao člana Škole biciklizma Zagreb naši sponzori će vas nagraditi na najbolji mogući način.
Dobivate pomoć kod rješavanja raznoraznih dilema oko nabavke, ugradnje, održavanja i servisa bicikla. Stojimo na raspolaganju za pomoć oko svih aspekata biciklističkog svijeta od treninga,prehrane,mjera oporavka itd. Za one bicikliste koji žele izvući svoj maksimum tu je i mogučnost izgradnje privatnih programa treninga uz savjet i vodstvo Matije Kvasine. Jer ne zaboravite “Školu biciklizma Zagreb” vode biciklisti za dugogodišnjim iskustvom što iz profesionalnog što iz amaterskog svijeta.

Ali ja sam posebna/ban i malo drugačiji od drugih. Šta sa mnom?

Za polaznike Škole biciklizma Zagreb  koji se ne nalaze u ponuđenom planu i programu postoji mogućnost izrade individualnih planova treninga kao i mogućnost uzimanja posebnog individualnog paketa by Matija Kvasina koji među ostalim uključuje i sportsku dijagnostiku u poliklinici Kaliper.