Nastupom na Istria Granfondo, Škola biciklizma Zagreb sa stilom završila sezonu

skola-igf-2016

“Nastupom na Istria Granfondo, Škola biciklizma Zagreb sa stilom završila sezonu”

Iako nam imperativ s obzirom na datum nije bio sami rezultat već više uživancija i druženje, zadani plan, pripremiti se što bolje za nastup na Istria Granfondo Umag ovim nastupom je ostvaren! Ta je utrka bila i nit vodilja cijelog ljetno-jesenskog dijela priprema te su i treninzi tempirani prema tome postepeno dizali intenzitet u zadnjem periodu, uz veći naglasak na tehničku pripremu grupe radi postizanja pune spremnosti za zahtjevnu stazu u Istri.
Nervoza prije starta, nestala je već nakon par prvih prijeđenih kilometara. Bilo je doduše dosta kaotično dok se grupa od cca 600 biciklista u početku kretala zajedno jer taj element na treningu nažalost nismo mogli izvježbati. No rad na mirnoj vožnji, te vožnji u zavjetrini, urodio je plodom, te su se naši članovi snašli u velikoj grupi kao ribe u vodi.
Nakon prvih par kilometara i razdvajanja grupa, mene je žar borbe ipak potjerao naprijed s prvima, dok je  naše školarce nastavio pratiti Danijel Kvasina. Odmah po ulasku u cilj dočekao sam Hrvoja Lisicu i Vladimira Bonevskoga koji su vozili “mali” maraton od ipak “nemalih” 90km. Ono što sam uspio saznati od njih je da su uživali te da su slušajući savjete sigurno došli do cilja uz tek uobičajene manje poteškoće.
Nakon njih počeli su pristizati i ostali. Među prvima od naših na velikom maratonu stigao je Dino Zuban koji je zbog svog iskustva ipak malo jače stisnuo i stigao za 3:49. Par minuta nakon Dine stigao je i Damir Žubić, a zatim nakon 4:13 i Paula Vrdoljak, ukupno druga žena na najdužoj dionici utrke. Nakon njih, uslijedila je i vesela skupina, Igor Hendrih, Damir Pavao Govorčin, Nikica Žunić, Antonio Marić, Vedran Benović, Đani Kajtaz i Danijel Kvasina. Oni su utrku odradili u pravom rekreativnom stilu te u cilj nakon početnog mučenja  te odmora i punjenja baterija na okrjepnim stanicama lijepo, lagano i veselo došli do cilja. Nakon utrke vrijeme smo proveli u ugodnom druženju uz lagani ručak i proglašenje po kategorijama, a druženje se nastavilo i na prigodnoj večeri gdje smo još malo analizirali današnji nastup kao i cijelu sezonu.
Mi voditelji kluba “Škola biciklizma Zagreb” i više smo nego zadovoljni kako su svi naši članovi odradili utrku te kako smo se kao najbrojnija (i najljepša ;-)) ekipa predstavili na maratonu. Sve u svemu, super iskorišteni vikend.
A sada, povratak na bicikl koliko nam vrijeme bude dopuštalo, ali sve u opuštenom i laganom modu. I dalje uz naglasak na unapređenje tehnike vožnje jer mjesta za napredak uvijek ima.

Kratki osvrt naših članova na upravo odrađeni Istria Granfondo:

 

Antonio Marić: Došlo je i vrijeme za posljednju, a po mnogim stvarima za mene i najbolju utrku sezone. Plan je naravno bio zabava i uživanje te utrkivanje u skladu s mogućnostima.  Nakon starta i prvih 10ak kilometara koji su mi bili izuzetno teški zbog nedovoljno zagrijavanja konačno hvatam ritam i vožnja postaje ugodnija. Tu sam se spojio sa grupicom od desetak vozača i kada sam vidio da solidno držim njihov tempo, odlučio da idem koliko mogu do uspona na Oprtalj, a onda puštam i čekam svoju ekipu. U tom dijelu je bilo dosta skakanja, spajanja, napada, pretjecanja drugih grupa koji su iako besmisleni s obzirom na poziciju u utrci meni ovu utrku digli na nivo koji prije nisam doživio i učinili sve puno zabavnijim i konačno sam osjetio “utrkivanje”. Na Oprtlju puštam grupu koju ionako ne bih više mogao pratiti na usponu i laganim tempom stižem do vrha gdje su me vozači iz ekipe već počeli stizati. Tu se okupljamo i nastavljamo zajedno sve do cilja. Moram priznati da sam uživao u vožnji Istrom i usput uspio primijeniti svo znanje koje sam prethodnih godinu dana naučio u Školi biciklizma Zagreb te prvi put ikada utrku završiti bez preforsiranja ili problema sa energijom sto je za mene bio najveći uspjeh.

Vladimir Bonevski: Hrvoje i ja smo išli na small, do uspona na Oprtalj smo se probijali kroz gomilu dok nismo uhvatili grupu od 10tak vozača u dolini Mirne što nam je bio i najbrži dio utrke. Na usponu za Oprtalj se grupa razbila tako da smo Hrvoje i ja ostatak odvezli potpuno sami izmjenjujući se na firungu. Slijedio sam upute o hidriranju i hrani tako da nije bilo većih problema tijekom a niti nakon vožnje. Sve u svemu odlično iskustvo, išao bih sljedeći vikend opet!!!

1 thought on “Nastupom na Istria Granfondo, Škola biciklizma Zagreb sa stilom završila sezonu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *