Franja maraton by Nikica Žunić

Nikica Zunic Franja maraton

Nikica Zunic Franja maraton

Bok svima,
evo da malo podijelim naše dojmove s Franje od ove godine. Buraz i ja smo bili prošle godine prvi put, međutim sada vidimo koliko smo tada bili nespremni, ne toliko fizički već smo zapravo radili hrpu grešaka a da nismo toga bili svjesni. Ove godine je na malu rutu išao s nama još i Igor Hendrih i sva trojca smo oduševljeni a bio je ogroman gušt i još veća količina adrenalina 🙂 Dakle bilo je fenomenalno. Iako je prognoza još u jutro prije starta pokazivala obilnu kišu, cijelu trku nije pala niti kap kiše i bilo je idealno za voziti, niti vruće niti hladno. Na startu se okupilo ponovno jako puno vozača što je stvarno specifičan doživljaj startati s tolikom količinom biciklista a i kasnije voziti po cestama koje su prepune biciklista i potpuno osigurane. Inače na samoj trci se okupi veliki broj vozača apsolutno svih godišta, sposobnosti, bicikala (od MTB do pony-a), iskustva i brzine. Tako da je jako šaroliko društvo i mislim da je zapravo izazov biti zadnji 🙂 Uz cestu skoro cijelim putem je hrpa navijača koji se natječu tko će biti glasniji i originalniji.
Nas trojca smo se držali cijelo vrijeme skupa i posebno smo bili ponosni što smo na usponu išli kontroliranim tempom ignorirajući nekoliko (doslovno) bržih provokatora a opet pretičući većinu ostalih. Tu smo bili i malo mučki provokatori jer smo uredno pričali kao na kavici dok su nas drugi psovali (u sebi)… Kasnije smo uhvatili brže grupice pa su nas vukli dečki iz BTC Ljubljane što je bilo divno od njih 🙂 Jedino smo kasnije malo zeznuli kada smo ostali “sami” i nas 3 se rotirali stalno pa tek nakon 10tak km skužili da zapravo mi vučemo jednu poprilično veću grupicu odnosno da su pustili nas naivce napred. Do cilja smo se trudili biti u vrhu naše grupe a opet ne izletiti na čelo i biti onaj koji vuče što je bilo fora za vidjeti kako nitko ne želi naprijed a opet svi se trude i dalje. Kilometar-dva prije kraja je postalo suludo. Ta količina preslagivanja, naglih bjegova, pa hvatanja, zauzimanja pozicija i onda zadnjih nekoliko stotina metara kolektivno dizanje brzine do maksimuma je zabilo adrenalin u nebo. Ulazak u punoj brzini u zavoj od 90 stupnjeva i sprint zadnjih 100 ili koliko metara je bio osjećaj radi kojeg jedva čekamo sljedeću trku.
Sve u svemu jedno fenomenalno iskustvo, presretni smo da smo primijenili upute koje smo dobili u Školi. Bez ikakvih problema smo se vozili u grupi, pratili puno brže od nas, na brdu se disciplinirano vozili, hranili i pili putem i onda nam još ostalo snage za sprintanje na kraju. Hvala ekipi Škole jer ste nas to sve naučili i kada usporedimo prošlogodišnju Franju (gdje smo jedva preživjeli samo radi grešaka) ove godine smo guštali od početka do kraja!
U svakom slučaju preporuka svakome jer nije nimalo strašno a posebno ako se primjeni sve što smo učili a može biti jako jako lijepo 🙂
hvala i doviđenja 😀
lp
N

2 thoughts on “Franja maraton by Nikica Žunić

  • Žao mi je ko psu što nisam uspio naći vremena za otići na taj event. Znao sam da će biti odličan ali sad kad vidim iz prve ruke,… No, vidimo se dogodine sigurno!

  • Spoštovani, vas in vaše kolege vabim na najlepši kolesarski maraton v Sloveniji -10. Maraton Alpe Scott. Proga maratona dolžine 130km in 2000m višine, obkroža Kamniško Savinske Alpe. Vodi ob štirih alpskih reka, čez tri prelaze. Dobrodošli v Kamniku 3.7. 2016 http://www.maraton-alpe.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *