Postani član Škole biciklizma Zagreb

IZABERI JEDAN OD NASIH TEČAJEVA BICIKLIZMA
Go to OSNOVNA RAZINA BICIKLIZMA

OSNOVNA RAZINA BICIKLIZMA

Stručno osposobljavanje za OSNOVNU RAZINU BICIKLIZMA i biciklističko kretanje po prometnicama i ostalim putevima (MTB staze,šumske staze i ostali makadamski putevi) Republike Hrvatske.

Go to SPORTSKO-REKREACIJSKI BICIKLIZAM

SPORTSKO-REKREACIJSKI BICIKLIZAM

Obuhvaća višu razinu bavljenja biciklizmom, upoznajemo s tehnikom pojedinačnog kao i grupnog bicikliranja (vožnja u grupi), načelima treniranja, oporavka, zdrave sportske prehrane, osnovama mehanike.

Go to NATJECATELJSKI BICIKLIZAM

NATJECATELJSKI BICIKLIZAM

Obuhvaća najvišu razinu bavljenja biciklizmom, upoznajemo se s osnovama teorije treninga, osnovnim sposobnostima (izdržljivost, jačina i brzina), naprednim sposobnostima (mišićna izdržljivost, brzinska izdržljivost i snaga).

BICIKLIZAM

BICIKL JE NAJBRŽE JAVNO PRIJEVOZNO SREDSTVO

Vožnja biciklom jedan je od najraširenijih oblika rekreacije u svijetu; veliki broj ljudi koristi bicikl kao svakodnevno prijevozno sredstvo, a također i za vožnje u prirodi (izleti, ljetovanje). Promatran u tom (rekreativnom) smislu bicikl predstavlja idealno sredstvo za održavanje tjelesne kondicije (poboljšanje kardiovaskularnog sustava, smanjenje količine masnog tkiva i prekomjerne tjelesne težine), pomaže u smanjivanju stresa i napetosti, liječenju nesanice, povećava snagu organizma, a osim toga predstavlja važan terapijski faktor kod rehabilitacije povređenih zglobova. Lijepi pejzaži, dinamika same aktivnosti (raznolikost konfiguracije terena), svjež zrak, korištenje praktički svih mišićnih grupa dodatne su prednosti vožnje na biciklu. Biciklizam se kao sport javlja početkom 20. stoljeća i već od najranijih dana plijeni pažnju brojnih promatrača, novinara, navijača i svih onih koji su u potrazi za “sportskim herojima” svoga vremena odabrali najteži i najnaporniji od svih sportova koje danas poznajemo. Zašto najteži i najnaporniji? Odgovor na ovo pitanje prilično je jednostavan kad uzmemo u obzir samu prirodu biciklističkih natjecanja (utrka); biciklisti čak i na jednodnevnim utrkama provode sate na biciklu, izloženi kako najintenzivnijim psiho-fizičkim naporima, tako i hirovima prirode (kiša, snijeg, hladnoća i vrućina sastavni su dio života svakog aktivnog biciklista); utrke traju i po 7 sati dnevno, pokrivajući često i udaljenosti od 250 i više kilometara.

INSTRUKTORI

Svi naši instruktori su biciklisti s dugogodišnjim iskustvom

Matija Kvasina

Profesionalni cestovni biciklist,hrvatski reprezentativac i jedan od začetnika Škole biciklizma Zagreb
Cilj mi je prenijeti vam znanje i iskustvo u suradnji s mojim prijateljima biciklistima. Naše dugogodišnje iskustvo pomoći će vam da postanete sigurni biciklisti. Biciklizam je mnogo više od same vožnje i održavanja ravnoteže na dva kotača. Dopustite nam da vam pomognemo u otkrivanju svih ljepota biciklističkih vožnji i treninga.

Vedran Benović

Jedan od začetnika i predsjednik kluba “Škola biciklizma Zagreb”
Biciklizmom sam se počeo baviti kad i većina mojih vršnjaka s 12 godina. Prve okretaja pedala smo Matija i ja radili u B.K. Zagreb MetaliaCommerce. Svoju profesionalnu karijeru sam nažalost prerano završio al sam ju nadopunio svojom drugom ljubavi fotografijom i rekreacijom u raznim sportskim oblicima. Autorski potpisujem većinu slika s naših stranica.

Danijel Kvasina

dipl. fizioterapeut, promotor Škole biciklizma Zagreb
Krenuo sam u biciklizam putem kojeg je u obitelj Kvasina pokrenuo Matija. Napravio sam malu devijaciju puta, te se pronašao u svijetu biciklizma kao fizioterapeut. Trenutno zaposlen u profesionalnoj biciklističkoj ekipi MTN Qhubeka kao stručnjak za sportsku masažu. Tu sam za vas da Vam olakšam oporavak nakon treninga ili utrka.

Robert Šangulin

Biciklist mađe generacije i vrstan mehaničar jedan od naših instruktora
Najmlađi član našeg tima. U svojoj relativno kratkoj karijeri oprobao se kako u MTB tako i u cestovnim utrkama. Njegovu svestranost dodatno opisuju činjenice da je posjeduje i izvrsno tehničko znanje kako o samim biciklima tako i o vožnji. U našem timu ima ulogu, između ostalog, voditelja pripremnog programa za Adria bike maraton.

SPONZORI I PARTNERI

PRIJATELJI KOJI NAS PODRŽAVAJU

NOVOSTI

Pratite novosti Škole biciklizma

Zimski biciklistički treninzi

Read full article

Garmin Virb360

Read full article

GARMIN® FĒNIX® 5 SERIJA – MULTISPORT GPS SATOVI ZA PROFESIONALNE SPORTAŠE I PUSTOLOVE

Read full article

Odabir biciklističke odjeće u prelaznom periodu zima/proljeće

Read full article